Така "червените дяволи" лишиха врага от големи празненства, тъй като при победа щеше да стане шампион.
 
Празненствата ще почакат заради изключително драматичния развой. 
 
"Сити" поведе с 2:0 до полувремето и буквално унищожаваше своя съперник по целия терен. Нищо не предвещаваше развоя през втората част.
 
"Юнайтед" излезе преобразен и направи пълен обрат, но не без помощта на играчите на съперника, които направиха десетки непростими пропуска пред Давид Де Хея.
 
Гуардиола остави звездите си Кевин Де Бройне и Серхио Агуеро на пейката, за да ги запази за предстоящия реванш с "Ливърпул" в Шампионска лига.
 
Още в петата минута "гражданите" трябваше да получат дузпа за игра с ръка на Ашли Йънг, който отклони обещаващо остро центриране, но съдията Мартин Аткинсън замълча. 
 
В 25-а минута Венсан Компани откри резултата. Той се възползва от центриране от корнер на Лерой Сане. 
 

Само пет минути по-късно резултатът вече беше 2:0. След страхотна атака Илкай Гюндоган се обърна в наказателното поле и прати топката неспасяемо в левия ъгъл на Де Хея.
 
Последваха два фрапантни пропуски на Рахийм Стърлинг, който и в двата случая прати топката над вратата от непосредствена близост сам срещу стража на гостите.
 
Второто полувреме също започна със силен "Сити". Гюндоган нацели гредата и също пропусна да направи резултата класически.
 
И тогава дойдоха минутите на Пол Погба. Френският национал вкара два гола за три минути. Първият след мечтана атака и пас с гърди Андер Ерера, а втория с глава след центриране на Алексис Санчес.
 
Обратът стана пълен в 69-а минута. Крис Смолинг с глава засече ново центриране от фаул на чилиеца и "Етихад" бе шокиран.
 
 
Малко след това Ашли Йънг направи шпагат с двата крака в наказателното поле, но отново не бе дадена дузпа за домакините.
 
В края мачът се изнерви и бе белязан от нови пропуски на "сините". Де Хея спаси по великолепен начин удар на Агуеро с глава, а Стърлинг нацели гредата след удар от вратарското поле.
 
В крайна сметка някак си "Юнайтед" взе трите точки и ликува.