Двата тима изиграха доста интересен мач, а голът на чужд терен, който "Славия" отбеляза навръх 105-та си годишнина, запази шансовете им за мечтания финал.
 
Домакините започнаха вихрено срещата и имаха шанс да вкарат преди да е изтекла и минута. Дуде Ндонгала се откъсна отлично по левия фланг и подаде към Жоао Пауло. Бразилецът стреля към вратата от около 7-8 метра, но младият страж на "Славия" спаси.
 
Натискът продължи, а в 5-та минута Ндонгала се откъсна отново от "бялата" защита, но Стергиакис спаси за втори път.
 
Така се стигна до 18-та минута, когато кошмарна грешка на "Славия" доведе до гол за "Ботев". Вратарят и централните бранители изнасяха топката, когато Стефан Велков върна доста слабо към Стергиакис, Жоао Пауло тъкмо това и чакаше, догони топката и откри резултата.
 
Пет минути по-късно, пловдивчани вече имаха преднина от два гола. Тодор Неделев направи страхотно центриране към Ндонгала, а французинът отбеляза с глава.
 
Домакините продължиха да са по-добрият тим на терена, но "Славия" успя да стигне до гол. Иван Минчев получи топката на границата на наказателното поле и без да се бави, порази вратата на "Ботев".
 
През втората част двата тима намалиха оборотите и предприемаха по-малко рискове. Все пак "Ботев" отново бе тимът с по-опасните атаки и като по чудо не стигна до трети гол в 52-та минута.
 
Тодор Неделев копна към Жоао Пауло, който елегантно прехвърли вратаря, но Стефан Велков изчисти топката точно пред голлинията.
 
След 30-тина минути затишие, обстановката в квартал Коматево се нажежи.
 
Златната резерва на "Ботев" - Стивън Петков, вкара гол в 83-та минута. Нападателят мигновено се покатери на оградата с най-крайните привърженици на "канарчетата", за да отпразнува радостта си, но нито той, нито феновете видяха вдигнатия флаг за засада.
 
Когато разбраха, че голът е отменен, някои фенове опитаха да нахлуят на терена, което наложи намесата на полицията, а около пет минута мач не се игра.
 
До края на мача добра възможност се откри пред Галин Иванов, но той стреля встрани. Така двата тима запазиха интригата за реванша на 24 април в София, макар "Ботев" да влиза в него с предимство.