Хората на Юрген Клоп направиха обрат с 2:1 на "Етихад", въпреки че се чувства привкус на несправедливост заради отменен гол за "Сити", който щеше да направи резултата 2:0.

"Гражданите" започнаха по-великолепен начин реванша - както се надяваха феновете им в смелите мечти. 

Резултатът бе открит още във втората минута и играчите в червено веднага усетиха стреса.

Подобно на последния мач с "Манчестър Юнайтед", "Сити" отново бе пълен господар на терена през първото полувреме и видя как нови два гола биват отменени.

Вторият случай бе в 42-а минута, когато неправилно бе вдигната засада на Лерой Сане. Голът щеше да направи резултата 2:0 и вероятно щеше да даде различен ход на двубоя.

 
Но този, който се получи, не бе никак розов за "гражданите". "Ливърпул" отново се възползва от безмилостното си нападение и обърна резултата през второто полувреме с контраатаки.

Пеп Гуардиола бе изгонен на полувремето заради бурните си основателни протести и сякаш това повлия негативно на отбора му. Историята обаче помни победителите и в този случай това са играчите от града на "Бийтълс".

Още във втората минута обаче "гражданите" удариха. Фернандиньо пусна страхотен извеждащ пас към Стърлинг, който веднага намери Гежуз в наказателното поле. Бразилецът нямаше проблем да вкара отблизо.

След това гол на домакините бе отменен заради засада в поредната им атака.

В хода на първото полувреме и гредата помогна на "Ливърпул". Бернардо Силва я нацели с техничен фалцов удар.

 
Така се стигна до 42-а минута, когато страничният рефер вдигна странна засада. Топката се отби в Джеймс Милнър и стигна до Сане, който отблизо реализира. Реферите не видяха кой първоначално игра с нея и взеха грешното решение.
 
В 56-а минута Мохамед Салах счупи надеждите на домакините. След пробив на Мане топката му бе избита от Едерсон и се озова в египтянина, за който остана най-лесното.
 
След попадението мърсисайдци заиграха много по-освободено и започнаха да атакуват без страх за вратата си. Това в крайна сметка даде своя резултат.
 
До пълният обрат се стигна в 77-а минута. Николас Отаменди направи непростима грешка, от която се възползва Роберто Фирмино.
 
"Сити" се опита да стигне поне до равенството, но няколко пропуска и през втората част лишиха тима.

Така "Ливърпул" се класира на първия си полуфинал в Шампионска лига от 10 години насам.