"Вълците" победиха с 3:0 тази вечер на "Олимпико" и с общ резултат 4:4, продължиха напред благодарение на гола си "Кам Ноу" преди седмица.
 
Италианците сториха немислимото, връщайки пасив от три попадения на "Барса", правейки един от най-паметните обрати в историята на турнира.
 
"Рома" изигра перфектен мач и не остави шансове на съперника си, който отпада на тази фаза за трета поредна година.
 
Срещата започна ударно за домакините, с гол още в 6-та минута. Капитанът Даниеле Де Роси пусна страхотен пас към головата машина на тима - Един Джеко. Босненецът изпревари каталунските бранители и разстреля замръзналия пред голлинията Тер Щеген.
 
Окрилени от гола, "вълците" продължиха да търсят нови голове. В средата на полувремето чудесни възможности се откриха пред Джеко и Патрик Шик, но ударите им минаваха встрани от вратата, а в 37-та Тер Щеген трявбаше да спасява вратата си от втори гол.

Единствените опасности за гостите дойдоха след пряк свободни удари, но те бяха изпълнени неточно от Лео Меси, който изигра слаб мач, а това се отрази на целия отбор.

Домакините продължиха с агресивната си игра и през второто полувреме. В 55-та минута Един Джеко нахлу в наказателното поле на "Барса" и бе задържан от Жерар Пике, а съдията посочи бялата точка.
 
С изпълнението на дузпата се нагърби най-опитният - Даниеле Де Роси, който не сгреши - 2:0 за "Рома".
 
"Стадио Олимпико" вреше и кипеше, немислимото изглеждаше все по-близо, а "Рома" бе на гол от сензацията.
 
"Вълците" продължиха с добрата си игра, а каталунците изглеждаха объркани. С пропуски се отчетоха Де Роси и Наинголан, а в 79-та минута, Стефан Ел Шараауи като по чудо не вкара, спря го единствено блестящият рефлекс на Тер Щеген.
 
Така дойде 82-та минута, "Рома" изпълни корнер, а Костас Манолас бе изпуснат от бранителите и порази вратата на "Барса" - 3:0.
 
"Олимпико" избухна, а за "Рома" предстояха мъчителни десетина минути. "Барса" очаквано се хвърли в отчаяни атаки. Италианската отбрана обаче удържа, и победи в мач, който ще се помни дълго.

"Рома" се класира за толкова предна фаза на турнира за първи път от финала им през 1984 г.