"Сините" постигнаха много важна победа с 2:0 над най-големия си дразнител ЦСКА в първия мач от двата полуфинални сблъсъка. Така "Левски" е на два мача от това да спаси разочароващия си сезон с трофей. Реваншът е на 25 април, като домакин ще бъдат "сините".
 
В герой за тима на Делио Роси се превърна бившият играч на "червените" Серджиу Буш, който вкара и двете попадения. Точно румънецът има и два гола за ЦСКА във вечното дерби.
 
Сега обаче съживи "Левски", който бе влязал в много негативна серия. "Сините" дадоха повод за радост на своите привърженици с много убедително представяне и два бързи гола в двете полувремена.
 
В ЦСКА пък си проличаха множеството проблеми с наказани и контузени футболисти. Дербито бе белязано и от нова травма за играч на "червените". Едвин Джеси напусна терена принудително в началото, като бе откаран с линейка. 
 
Атмосферата на "Васил Левски" отново бе страхотна, въпреки неудобния за феновете час, който принуди някои от тях да избягат от работа, за да гледат дербито.
 
 
Футболният празник бе налице, но в по-голяма степен - за "синята" част на София.
 
"Левски" удари още в седмата минута. След грешка на Джеси символичните гости направиха мълниеносна контраатака с петима свои срещу трима съперници.

Обертан проби по десния фланг и намери Буш, който не отклони топката по най-убедителния начин, но все пак я прати във вратата.
 
След това ЦСКА взе инициативата, но така и не успяваше да създаде чисти голови положения пред противниковата врата.
 
Две добри ситуации се откриха пред Жан Бланко, но човекът, който заместваше Каранга, не ги оползотвори.
 
В 32-а минута голмайсторът на "сините" през сезона - Давид Яблонски, отправи много хубав удар по земя, който обаче мина встрани от вратата.
 
Пет минути по-късно ЦСКА имаше страхотна възможност на контраатака с числено предимство, но Тиаго не намери верния пас.
 
"Сините" удариха за втори път още в първата минута на второто полувреме и комбинацията отново бе френско-румънската. Обертан центрира към Буш и последният вкара за втори път на бившия си отбор. Този път с глава.



Действията на ЦСКА през втората част бяха много разконцентрирани. В 71-а минута най-чистото положение се откри пред Енрике, чийто удар от няколко метра не намери целта.
 
В 73-а минута Буш бе на сантиметри от своя хеттрик. Негов удар се отклони в тялото на Черниаускас и срещна горната греда на литовеца. Пет минути преди края нов шут на Буш бе спасен.
 
ЦСКА опита да натисне в края, но по-добрите положения бяха за техния съперник.

В крайна сметка "червените" записаха втора поредна тежка загуба след поражението от "Лудогорец" за първенството.