Торинци всъщност повториха чудото на "Рома" от ден по-рано, защото наваксаха трите си гола пасив от първия мач и поведоха с 3:0 на "Бернабеу".

Когато всички чакаха продълженията, съдията Майкъл Оливър отсъди дузпа за "Реал" (Мадрид). Крайният резултат 3:1 прати тима на Зинедин Зидан сред най-добрите четири.
 
Кристиано Роналдо я реализира и донесе безценния гол, който спаси кожата на неговия отбор. Заслужено или не, фактите са такива.
 
"Юве" изигра перфектния двубой и заслужи полуфинала. Вероятно и щеше да го постигне, ако не бяха въпросните събития в продължението на срещата.
 

Тимът на Масимо Алегри вкара трите попадения и имаше нужния късмет пред вратата си, но съприкосновение между Мехди Бенатия и резервата Лукас Васкес в наказателното поле бе видяно като дузпа от рефера.
 
Целият отбор на торинци се нахвърли на Оливър, който счете за нужно и да изгони Джанлуиджи Буфон за оспорването на решението. 
 
Магията на "Юве" започна още от първите секунди, подобно на сънародниците им от "Рома" ден по-рано.
 
Във втората минута Марио Манджукич завърши перфектната атака на "Ювентус". Нападателят вкара с глава след подаване по конец на Сами Кедира.
 
Пет минути по-късно "Реал" оцеля заради двойно спасяване на Кейлор Навас. Малко след това гол на Иско бе отменен заради спорна засада. И от повторенията не стана ясно със сигурност дали решението е правилно.
 
 
В средата на полувремето "белия балет" започна да владее по-често топката и се настани по-трайно в противниковата половина.
 
Бейл имаше страхотен двоен шанс, но последователно негов удар бе спасен от Буфон, а следващият мина встрани.
 
В 34-а минута Буфон направи прекрасно спасяване срещу Иско, който се озова очи в очи с него.
 
Само че три минути по-късно Манджукич удари за втори път и отново с глава. Този път центрирането отдясно бе на Стефан Лихщайнер. "Юве" вече не бе пред чудо, защото то бе реалност.
 
В заключителните секунди на първата част "Реал" можеше да реши нещата в своя полза, но Рафаел Варан нацели гредата след удар с глава.
 
Точно след час игра се случи това, от което целия бял "Бернабеу" се страхуваше. Кейлор Навас изпусна топката след далечен удар на Дъглас Коста и Матуйди се възползва, за да вкара за 3:0.
 
И така всичко започна отначало. Всеки следващ гол щеше да прати автора му на полуфинал. "Реал" натисна, но защитата на гостите не поддаде.
 
Така се стигна до продължението на срещата, в което Мехди Бенатия опита да избие топката на Васкес и бялата точка бе посочена.
 
Роналдо реализира категорично и уби мечтата на "бианконерите". Португалецът се израдва бурно сякаш бе направил нещо значимо в хода на мача. Спокойно може да се каже, че подобен двубой не заслужаваше да завърши по такъв начин.
 
Това в пълна степен важи за Буфон. Живата легенда на футбола бе изгонен във вероятно последния си мач в Шампионската лига. Епилогът му бе подобна на съперника му днес Зинедин зидан от Мондиала през 2006-а.

Съдбите на двамата се преплетоха отново по интересен начин, но този път французнът ликува.

"Реал" сега е на полуфинал, където са още "Байерн", "Рома" и "Ливърпул".