За разлика от първия мач в Торино, португалецът не показа голяма класа в реванша, но пък често влизаше в кадър с поредния протест срещу рефера, жестикулации с призиви за показване на картони на съперници...

В 93-ата минута при 0:3 реферът Майкъл Оливър даде дузпа, която бе оспорвана около 5 минути от италианците, преди Роналдо да стреля безмилостно и да хвърли фланелката си, показвайки на света мускулестото си тяло.

Гледка, напомнила финала на Шампионската лига от 2016 г., когато Кристиано вкара победната дузпа срещу "Атлетико". Португалецът остана глух за протестите на "Юве", като каза след мача:

"Не разбирам за какво протестират. Дузпата е явна, ако не бе нарушението, Васкес щеше да вкара гол. Поздравления за рефера, че я отсъди. Пулсът ми се покачи, разбира се, но знаех, че ще реша нещата"

Зинедин Зидан, треньорът на "Реал", не пожела да коментира конкретната ситуация.

"Това бе поредният голям мач в този турнир - каза французинът. - Затова Шампионската лига е абсолютният връх във футбола. В първия мач "Ювентус" заслужи да вкара поне един гол, днес ние заслужихме това, но...

Бяхме близо до 0:3 и продължения. Имаше напрежение, разбира се. Но вярвах, че отборът е способен да вкара гол по всяко време. Не съм си и помислял за отпадане.".