Решението на английския съдия доведе до гол на Кристиано Роналдо и 1:3, което стигна на европейските шампиони да прекрачат н полуфиналите (3:0) в първия мач.

Вестник "Тутоспорт" нарича дузпата "несъществуваща", като посочва, че Мехди Бенатия е играл първо с топката, а не е ритнал Лукас Васкес.

Изданието пише още:  "Това бе една лоша шега с един изключителен "Ювентус", който напълно заслужи мястото си на полуфинал.".

Пак в "Тутоспорт" разчетоха и жестовете и думите на Джорджо Киелини, който в гнева си срещу Оливър при протестите за дузпата, се обръща към Марсело.

Кадърът от телевизионния екран е съвсем кратък, но достатъчен: "Платихте ли", пита бранителят и прави жест с ръка, който илюстрира броене на банкноти.

"Какъв обир!", крещи "Кориере дело Спорт". И възмутено пише, че "УЕФА опита да спре "Рома" (срещу "Барселона"), удари тежко по "Милан" (при отпадането от "Арсенал" в Лига Европа), а сега и това...".

"Съдбата на един голям отбор остана в ръцете на един 33-годишен англичанин, който показа, че не е готов за тази отговорност - пише "Гадзета дело спорт". - Дузпата е спорна. Нито е явна, нито е измислена. Просто е спорна, но в никакъв случай не е положение, което посочваш без да се замислиш в последните секунди на добавеното време.".