Наставникът изтъкна мнение, че никой не е вярвал в това постижение в началото на сезона. 
 
Той добави, че "Байерн" не бива да подценява никого, ако иска да спечели трофея.
 
"Когато пристигнах в Байерн, никой не вярваше, че можем да стигнем до полуфиналите на Шампионскта лига. Моите футболисти обаче са амбицирани да стигнат до битката за трофея. Можем да го направим, но се нуждаем също така от късмет, добро съдийство и пълно себераздаване във всяка минута", заяви носителят на требъл с баварците.
 
"Севиля е добре подготвен тактически отбор и се видя защо отстрани Манчестър Юнайтед в миналия кръг. Ние пък извадихме късмет с удара с глава (на Кореа), който срещна напречната греда", добави той.
 
"Вече няколко големи отбора напуснаха турнира, но подобни изненади се случват много често. След като видяхме какво направи Рома срещу Барселона, няма как да подценим когото и да било. Барса замина за Рим с очакванията за лесен мач и видяхте какво стана", продължи Хайнкес.
 
"Имахме положения за гол и не играхме нервно, въпреки че за нас е нетипично да не вкараме. Най-важно беше да не допуснем гол и именно това настоях пред отбора. С оглед на играта от двата мача, аз съм на мнение, че спечелихме заслужено", завърши той.
 
Звездата на баварците Ариен Робен се присъедини към мнението, че мачът на "Барселона" в Рим (0:3) ден по-рано е бил сигнална лампа за германците.
 
"Отпадането на Барселона беше предупреждение към нас. То показа, че във футбола може да се случи абсолютно всичко. На този етап от турнира се изисква да играеш на върха на възможностите си във всяка една минута от двете срещи, а това ще продължи да важи и за полуфиналите.

Ние се класирахме за тях, на този етап сме и в турнира за купата на Германия. Пътят пред нас съвсем не е свършил", каза холандецът.