Европейската централа разследва от септември 2017 г. парижани за нарушаване на правилата на Финансовия феърплей, като се сезира от публикация във "Financial Times".

Сериозната медия за икономически новини и анализи доказа, че ПСЖ е получил нереалистично високи суми по спонсорските си договори. Те не отговарят на тези, които диктува пазара, като повечето са с компании, собственост или близки до катарския консорциум, който притежава клуба.

На практика - ПСЖ оправдава лудите си разходи за трансфери и заплати с приходи от договори, които са умишлено завишени, за да се балансират документите по приходно-разходната част. И идват реално пак от собствениците на клуба.

"Това е като да те хванат да уринираш в басейна преди партито", направи любопитно сравнение шефът на испанската Лига Хавиер Тебас, който е един от хората, разработили и гласували за приемането на Финансовия феърплей от УЕФА.

На 20 април ПСЖ ще отговаря по обвинението за нелегитимно финансиране и разминаване в приходи и харчове, както и за изкуствено надуване на цените на трансферния пазар - примерите са с четири сделки, направени за последните 18 месеца.

Ако бъде признат за виновен, сигурният нов шампион на Франция ще пропусне поне 2 сезона в евротурнирите.