Българинът не е играл след отпадането си от Жереми Шарди на турнира в Маями, а сега се впуска в сезона на клей. Стартовата точка е Монте Карло, където от неделя започва същинската част на "Мастърс 1000".

Но в събота Григор ще е на корта заедно с още пет големи и актуални звезди на тениса.

Бившият номер едно Новак Джокович, както и Марин Чилич (№3 в ранглистата), Александър Зверев (№4), Димитров (№5), Доминик Тийм (№7) и Давид Гофен (№10) ще играят в демонстративен благотворителен мач, приходите от който ще идат за фондацията "Принц Албер".

Билетите за този спектакъл, който ще се изиграе между квалификационните срещи за влизане в основната схема, са между 40 и 70 евро.

Преди година Григор пак участваше в тази проява, като тогава на корта бе и чехът Томаш Бердих. Мачът тогава бе забавление за феновете, като играчите импровизираха, сменяха се като в хокея, минаваха от двете страни на мрежата, на моменти в конфигурация четирима срещу двама...

Очаква се нещо подобно и в събота. След шоуто в тази елитна компания, идва време за сериозната работа и мачовете - първи за годината на клей.