Тимът на Арсен Венгер завърши наравно 2:2 с ЦСКА (Москва) в руската столица и с общ резултат 6:3 продължава напред.
 
Московските армейци поведоха с 2:0 в 50-а минута и само един гол им трябваше, за да постигнат класически резултат, какъвто щеше да ги класира напред.
 
Вместо това Дани Уелбек във втори пореден мач от Лига Европа спаси лондончани, а след това и Рамзи оформи крайния резултат в последните секунди.
 

ЦСКА поведе в 39-а минута, когато Фьодор Чалов вкара с добавка след хубаво спасяване на Петър Чех.
 
В 50-а минута руснаците вкараха по идентичен начин. Този път Чех спаси далечен удар, а при добавката Кирил Набабкин напомни за големите обрати в Шампионска лига.
 
Само че до нов такъв не се стигна, тъй като страховит далечен удар на Сергей Игнашевич не намери очертанията на вратата.
 
 
Чак тогава "Арсенал" се посъбуди и осъзна, че е на гол от това да отпадне. Лондончани си отдъхнаха в 76-а минута, когато Уелбек и Мохамед  Елнени направиха страхотно двойно подаване и английският национал вкара красиво за 1:2.
 
Това бе пети гол за него в последните му пет мача, въпреки че най-често влиза като резерва.
 
В продължението на срещата Елнени направи втора хубава асистенция, но този път за Рамзи. Уелсецът лиши московчани от престижна победа.
 

В друга среща от четвъртфиналите също имаше много напрегнати моменти. "Спортинг" победи "Атлетико" (Мадрид) с 1:0 в Лисабон, но с общ резултат 1:2 отпадна от надпреварата.
 
"Дюшекчиите" паркираха автобуса на португалска земя и въпреки че допуснаха попадение на Монтеро с глава, успяха да удържат натиска на съперника.