Ветеранът Юп Хайнкес пое отбора през есента след уволнението на Карло Анчелоти, но още тогава дебело подчерта - само до края на сезона. "Байерн" вече стана шампион на Бундеслигата, полуфиналист е за Купата на Германия и в Шампионската лига, и може да мечтае за требъл.

Но като всеки голям клуб, баварците планират отрано и за бъдещето. Нико Ковач в момента е начело на "Айнтрахт" и преследва място в Шампионската лига - отборът е пети, на 2 т. от четворката. 46-годишният хърватин класира родината си на Мондиал 2014, но през 2015-а напусна поста национален селекционер и се върна в Германия, където направи солидна кариера като играч с екипа на "Херта", "Леверкузен", "Хамбургер" и, разбира се, "Байерн" (2001-2003 г.).

Историята на гранда от Мюнхен е белязана вече с двама хърватски наставници през годините, а Нико ще е третият.

Златко Чайковски води "Байерн" пет сезона от 1963-а до 1968 г., като не успява да спечели дори една титла на Германия, но вдига два пъти купата на страната и КНК. По негово време в първия тим са наложени талантите Сеп Майер, Франц Бекенбауер и Герд Мюлер, около които е изграден славният тим от 70-те.

Чайковски е наследен от Бранко Зебец, отново хърватин, който печели дубъл в първия си сезон, но през 1970-а си тръгва заради проблеми с някои от играчите.

И двамата са родени в Загреб, докато Ковач е хърватин по кръв, но роден в Берлин и израснал в Германия.