Темата е повече от актуална след изненадващите обрати в Шампионска лига и Лига Европа през седмицата.
 
"Рома" (3:0) и "Ювентус" (3:1) наваксаха по три гола пасив срещу европейските гладиатори "Барса" и "Реал", а "Лацио" допусна три гола за шест минути (1:4), за да отпадне от австрийски "Ред Бул" (Залцбург).
 
Мнозина изразиха мнение, че развоите на двата мача са манипулирани, а причината са големите коефициенти, които предоставят букмейкърите.
 
Жребият в Шампионската лига, който бе теглен днес, даде нови поводи за конспиративни теории. 
 
Но този път наистина има върху какво да се замислим. 
 
Информацията изтече от официалният сайт на "Рома", в който рано сутринта инцидентно пуснаха в продажба билети за домакински мач с "Ливърпул" на 2 май. Това не е партенка, тъй като публикацията бе популярна още тогава.
 
Интернет потребител засне това и разпространи информацията още сутринта, часове преди жребия.
 
Естествено от "Рома" заличиха грешката минути, след като тя бе допусната.
 
Мнозина в интернет изразиха мнение, че от клуба просто са подготвили варианти с всички възможни домакински мачове след жребия и са пуснали този по случайност и невнимание.
 
Само че вероятността да уцелят точно този мач със същата дата без да знаят жребия, се равнява на 8,3%. 33% е шансът да играят точно с "Ливърпул", а 50% е този да са домакин във втория мач.
 
 
"Прогнозата" им се оказа вярна и "Ливърпул" ще гостува на "Олимпико" именно на 2 май.
 
Това дава храна на сериозни съмнения и доводи за коментари и теории, че жребият в Шампионска лига наистина е нагласен.
 
През 2017-а изгоненият заради корупция шеф на ФИФА Сеп Блатер директно бе казал, че подобно манипулиране наистина има. И че жребият се осъществява чрез предварително загряване на някои от топките.
 
Преди две години тегленето на полуфиналите също остави огромни съмнения. 

Тогава легендата Иън Ръш първо извади топката на "Реал". При избирането на втората топка ("Атлетико") обаче феновете забелязаха много съмнителни колебливи движения на ръката му.