"Реал" и "Байерн" ще се изправят в пореден епизод от класиката, видяла вече 24 сблъсъка между тях в историята на евротурнирите. Дотук при равен баланс - 11 на 11 победи и две ремита.

"Имам добри спомени от мачовете с "Реал" - каза Юп Хайнкес, треньорът на баварците. - През 2012-а ги отстранихме точно на полуфинал по пътя към финала. Това е добро знамение, оптимист съм и за двата мача."

"Ще ви го върнем", написа в туитър полузащитникът на германския шампион Артуро Видал. Преди година той бе изгонен в скандален реванш от четвъртфиналите на стадион "Сантяго Бернабеу".

"Няма вече Черен звяр, този образ на "Байерн" е минало - пише мадридският в. "Марка". - Мадрид спечели последните два двубоя на елиминации, а след това вдигаше и купата." Случи се през миналия сезон (четвъртфинал) и през 2013-2014 г. (полуфинал). Преди тях в испанската столица именно така наричаха немския валяк от Мюнхен - Черен звяр, нещо като черна котка.

Двубоите преди година бяха полемични, като баварците въстанаха срещу два нередовни гола на "Реал" в реванша, спечелен от домакините след продължения. Плюс изгонването на Видал, вече споменато.

Остава обаче очевидният факт, че никой отбор в Европа не е елиминирал Мадрид повече пъти - пет, като четири от тези случаи са на полуфинали!

Хамес Родригес, под наем от "Реал" в "Байерн", има право да играе в мачовете. В договора му няма клауза да пропусне такава среща.

Добра новина за Мадрид е, че капитанът Серхио Рамос няма да бъде санкциониран от УЕФА за радостта си на терена след победата над "Ювентус". Тогава защитникът бе наказан, но слезе на скамейката на отбора в края, а после се зарадва с останалите си съотборници, което е против правилата.