Но оптимизмът не заля нито англичани, нито италианци, след жребия. Защото мачовете не се печелят, преди да са се изиграли.

"Уважаваме всички, но не се страхуваме от никого - каза капитанът на "Рома" Даниеле де Роси. - Ще влезем в тези мачове със същата нагласа, както срещу "Шахтьор" и "Барселона" в предишните кръгове. "Ливърпул" направи нещо паметно, също като нас. Всички смятаха техния съперник за фаворит, но..."

"За 180 минути сме съперници, но ти оставаш наш приятел завинаги", написаха в туитър профила на италианския клуб под видео с Мохамед Салах - днес звезда на "Ливърпул", но до миналото лято правил страхотни неща с екипа на "Рома"."

"Изкарах две чудесни години там и имам много приятели, феновете са великолепни, те винаги бяха отлични в отношението си към мен", каза за сайта на английския тим египтянинът.

"Никога не съм ходил в Рим, дори като турист - каза Юрген Клоп, мениджърът на "Ливърпул" - Ще е страхотно, но нямаме време за разглеждане на забележителности. Имаме работа там.

За нас най-добрата новина е, че сме в жребия и стигнахме дотук. И - разбира се - че имаме шанс, както щяхме да имаме срещу всеки друг съперник.

Гледах двата им мача срещу "Барселона" на запис, в първия резултатът бе 4:1, но истината е, че това бе среща на гения на Меси с "Рома". Втората среща бе изключителна, впечатлен съм!".