33-годишният британски рефер е потърсил помощ от органите на реда, след като е получил заплахи - включително към семейството му и такива, които включват думата "смърт".

Оливър свири реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига между "Реал" и "Ювентус", като отсъди дузпа в добавеното време, която класира напред испанския гранд. Наказателният удар дойде при 0:3 в мача и 3:3 общ резултат за нарушение на Мехди Бенатия срещу Лукас Васкес.

Полемиките около отсъждането не стихват, въпреки че от мача минаха вече 5 дни. Вероятно в Италия няма скоро да се примирят с начина, по който "Старата госпожа" отпадна от турнира.

Реферът бе обиден след мача от Джанлуиджи Буфон, капитанът на италианския шампион. Джиджи го нарече "животно" и "човек, който няма сърце, а боклук в гърдите". След неделната победа на "Ювентус" над "Сампдория" с 3:0 в италианското първенство, Буфон застана зад думите си.

Полицията разследва няколко профила в социалните мрежи, където часове след мача от Шампионската лига са били публикувани телефонните номера на Майкъл Оливър и съпругата му Луси, която също е футболен съдия.