До такъв сензационен трансфер може да се стигне заради слабото представяне на френския национал, който е най-скъпоплатеният футболист на тима след Алексис Санчес.
 
Отношенията между Погба и Жозе са обтегнати и на няколко пъти мениджърът го оставяше на пейката за важни мачове.
 
 
През уикенда "Юнайтед" загуби от последния "Уест Бромич" с 0:1 вкъщи и връчи доброволно титлата на градския съперник "Сити". Погба бе сред най-слабите изпълнители на терена и логично бе заменен след час игра.
 
Французинът бе сменян седем пъти в последните си 11 мача като титуляр. Той подписа с "Юнайтед" през 2016-а от "Ювентус", като преди това напусна "Олд Трафорд" след конфликт със Сър Алекс Фъргюсън през 2012-а.
 
Гениалният шотландски мениджър явно добре бе преценил отношението на младия тогава талант и умишлено не му даде много шансове в първия отбор, въпреки оплакванията на играча.
 
Двата му гола в дербито на Манчестър за 3:2 срещу "Сити" бе едно от малките му силни представяния през сезона. 
 
Засега не е ясно дали Моуриньо ще го включи в състава за предстоящото гостуване на "Борнемут", което е утре (сряда). 
 
Португалецът предупреди, че не избира единайсеторката си според цената на играчите и че в мача с "черешките" ще прецени кой му е нужен за важния полуфинал с "Тотнъм" в турнира за Купата на ФА.
 
Мачът със "шпорите" може да прати "Юнайтед" на единствения му финал през настоящата кампания. 
 
"Единственият ми критерий за избиране на играчи е представянето им. Да не мислите, че ще ги селектирам по цената им или красивото им лице? 
 
Ако някой играе феноменално срещу Борнемут, ще е на терена и срещу Тотнъм. Някои от играчите, които играха срещу Уест Бромич нямат място в отбора", категоричен е Моуриньо.
 
Освен потенциален трансфер на Погба, такива почти сигурно ще има и за Антони Марсиал, Дейли Блинд и Матео Дармиан през летния прозорец.