Селекцията е изградена от най-добрите играчи в английското първенство за настоящия сезон.
 
"Сити", който стана шампион по безапелационен начин има двама защитници, двама полузащитници и един нападател.
 
Градският съперник "Юнайтед", който е втори, има едва един представител. И това е вратарят Давид Де Хея.
 
"Ливърпул" бива представляван само от Мохамед Салах, а "Челси" от Маркос Алонсо. "Тотнъм" може да се похвали с трима в идеалната единайсеторка.

Ето я и нея:
 
 
Стражът на "Манчестър Юнайтед" попада в отбора за поредна година и не случайно е смятан от мнозина за най-добрия на своя пост в света. През сезона запази мрежата си чиста в 16 двубоя.

Десен бек: Кайл Уокър
 
Бранителят премина от "Тотнъм" в "Манчестър Сити" през миналото лято и се превърна в неизменен титуляр за Пеп Гуардиола. Постигна мечтата си да спечели Висшата лига след офанзивен футбол от отбраната на "гражданите".
 
Централен защитник: Ян Вертонген 
 
Бъдещето на Тоби Алдейвейрелд в "Тотнъм" е под въпрос, но в тима са спокойни заради присъствието на сънародника му Вертонген. Последният спомогна за 13 чисти мрежи и е скала в сърцето на отбраната.

Централен защитник: Николас Отаменди
 
Присъедини се към "Сити" през 2015-а и му отне време да се наложи в състава, но сега е шампион на Англия. Той бе най-стабилният бранител на тима заради проблемите на Венсан Компани и Джон Стоунс.
 
 
Испанецът бе много стабилен за "Челси", въпреки цялостните проблеми на тима. Вкара и няколко ванжи гола, някои от които от пряк свободни удари.
 
Полузащитник: Кевин де Бройне
 
Белгийският маестро е считан за един от най-добрите играчи в света и потенциален наследник на Златната топка след отказване на Меси и Роналдо. Даде 15 асистенции през настоящия сезон и вкара седем гола.
 
Полузащитник: Кристиан Ериксен
 
Датският национал на "Тотнъм" често носи тима на гърба си с прекрасното си представяне. Вкара 10 гола и вероятно това бе най-силният му сезон откакто е в Англия
 
Полузащитник: Давид Силва
 
Испанецът поддържа изключително ниво вече дълги години и често дърпа конците в селекцията на Гуардиола. Вкара осем гола и направи 11 асистенции през сезона.
 
Нападател: Хари Кейн
 
Най-скъпият английски футболист отново се бори за Златната обувка в шампионата след 26 гола. Сезонът за стрелеца е поредният изключителен.
 
Нападател: Серхио Агуеро
 
Аржентинецът се контузи и няма да играе до края на сезона, но направи предостатъчно за главната цел - "Сити" да стане шампион. При продължителното отсъствие на Габриел Жезус, Агуеро вкара 21 гола и влиза в идеалния отбор за първи път.
 
Нападател: Мохамед Салах
 
Вездесъщият египтянин участва пряко в 40 от головете на "Ливърпул" във Висшата лига, след като вкара 30 и подаде за 10. След като дойде от "Рома" не му трябваше никакво време за адаптация и веднага започна да шие мрежите из Англия и в Шампионска лига.