44 години по-късно двама българи ще излязат един срещу друг в "Храма на футбола" и ще си оспорват третия по престижност трофей в Англия - "Карлинг Къп".
Стилиян Петров и Димитър Бербатов са с изключително противоречиви изяви в последните години и тази среща се явява за тях идеална възможност да покажат на всички футболни капацитети, че са едни от най-добрите играчи не само в Европа, но и в света.
На този етап Стенли е в по-добро психологическо положение, тъй като в последните месеци показа, че не е в отбора само поради застъпничеството на Мартин 0'Нийл и дори взе капитанската лента на бирмингамския клуб.
Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обмисля интересно решение за днешния финал за "Карлинг Къп" срещу Астън Вила. Шотландецът смята да извади голмайстора си Уейн Рууни от състава заради преумора.
Нападателят играе в почти всеки мач на "червените дяволи" и има 27 гола във всички турнири от началото на сезона. Ако това решение на шотландеца стане факт, то българският национал Димитър Бербатов почти сигурно ще води атаката на Юнайтед. Мениджърът на Астън Вила
О'Нийл: Да спечелим трофея е задължително
Мартин 0'Нийл изрази надеждата си, че неговият отбор ще успее да детронира носителя на трофея Манчестър Юнайтед в днешния финал за "Карлинг Къп". Специалистът не пропусна да обърне внимание на българския капитан на тима преди началото на мача.
"Стилиян е изключително важен за отбора и много се радвам, че се възстанови за този мач. Последните два сезона той е брилянтен и аз съм много доволен, че го имам в състава си. Отне му известно време, за да свикне с отбора и новия живот, но той се справи", сподели ирландският мениджър.

Вероятни състави:
Астън Вила: Фридъл, Уорнок, Дън, Колинс, Куелар, А. Йънг, Петров, Милнър, Доунинг, Агбонлахор, Карю
Манчестър: Фостър, Евра, Видич, Еванс, Рафаел, Парк, Скоулс, Флетчър, Валенсия, Бербатов, Рууни