За съжаление успехът на "артилеристите" бе помрачен от тежката травма на младока Аарон Рамзи, чиито крак бе счупен след интервенция с бранителя на "грънчарите" Шоукрос.
Арсенал победи Стоук в продълженията
Венгер сподели, че няма как да се зарадва на тази победа след подобно стечение на обстоятелствата.
"Гордея се с играчите ми, които се бориха от първата до последната минута. Имахме нужда отново да се върнем на пътя на победите. Много съм натъжен от травмата на Рамзи. Знаем, че тя е много лоша и той вече бе откаран в болница. Не знам колко време ще се възстановява, но със сигурност ще му е нужно доста време преди отново да играе”, заяви Венгер пред "Скай спортс".
"Наистина нарушението на Шоукрос бе много грубо. Това е трета подобна травма в нашия клуб в последните години, след като преди това Абу Диаби и Едуардо също претърпяха подобни тежки контузии. Рамзи е само на 19 години и се надявам, че ще успее да се възстанови. Истината е, че срещу нас всички играят много грубо, защото играчите ни са прекалено технични. За мен е неприемливо техничен играч да бъде контузен по такъв брутален начин. Ясно е, че всички сме шокирани от травмата и до края на сезона ще играем за Рамзи, защото той го заслужава”, допълни френският специалист.