Италианският специалист отне лентата на защитника на Челси след шумния секс-скандал, в който Тери се забърка с бившата приятелка на Уейн Бридж - френския модел на бельо Ванеса Перонсел.
Преди няколко дни Бридж заяви, че се отказва от националния отбор, а вчера по време на двубоя между неговия Манчестър Сити и Челси отказа да стисне подадената му от Тери ръка.
"Докато аз съм начело на Англия, Джон Тери няма как отново да бъде капитан. Очаквам, че човека, който носи лентата, ще бъде отговорен и ще дава пример на младите хора и феновете. Постъпката на Джон не е хубава и аз му казах това", заяви Капело.
"Не мисля, че играчите в отбора са загубили уважението си към Тери, защото отлично познават лидерските му качества. В Испания и Италия капитан е или най-опитният играч, или този с най-много участия за националния отбор. Тук, в Англия, обаче се гледа по по-различен начин на капитанската лента. За мен да бъдеш лидер е по-важно от това да носиш лентата. Джон Тери е такъв и ще продължи да бъде такъв", допълни Капело.