Специалистът говори за целите на тима преди контролата с Полша в сряда, както и подготовката на състава преди старта на квалификациите през септември, съобщи Гонг.
Младежите и мъжете тренират заедно днес
"На този етап няма промени в състава. Всички играчи са здрави. Все пак да не забравяме, че и тази вечер имаме футболисти, които играят и живот и здраве утре вечер всички ще се съберем в Полша”, заяви Стоилов.
"Основното нещо, което трябва да свършим в периода до септември месец, когато започват мачовете на истината и трябва да се търсят положителни резултати, е да подобрим нашата игра като отбор, като действия на терена. да направим някои експерименти с по-младите футболисти и да видим, кои могат да заменят по опитните, които по една или друга причина ще отпаднат от националния отбор. Основно ще търсим решения в линията на защитата. Най-важното в този период е отборът да подобрява нивото и качеството на играта. След като подобряваш нивото си на игра ще дойдат и резултатите. С всеки мач трябва да правим стъпчица напред в развитието си. Задължително трябва да подобрим играта си. След това положителните резултати няма да закъснеят", продължи Мъри.
"Взехме млади бранители, които обаче, ако не ни убедят в качествата си до лятото ще трябва да прибегнем към варианти с по-опитни футболисти. Надявам се, че трансферите на двамата Ивановци щ е вдигнат тяхната класа, а оттам и класата на националния отбор", каза още селекционерът.
"Надявам се да нямаме повече проблеми с групата от 18 футболисти и утре в късния следобед да се съберем всички. Довечера има мачове на Стилиян, Бербатов и Божинов. Дано всичко е нормално.
Вила и Юнайтед в спор за титлата ”Крал на Уембли”
Постоянно получаваме някакви желания на чуждите клубове да не викаме този или онзи футболист, тъй като имали важни мачове за първенството. Все пак това са нормални неща, но за нас най важни са интересите на България. Да, можем да намалим участието на някои играчи като време, но присъствието е задължително. Тук не става дума за отборите, които днес играят финал – Манчестър Юнайтед и Астън Вила. Те нямат претенции."
"След смяната на треньора в Полша виждам един доста амбициран отбор. Правят се сериозни усилия този отбор да изглежда по най-добрия начин след две години. Те са един добър средноевропейски отбор, който напълно ни удовлетворява."
"Вече търсим съперници за лятото и най-вече за 11 август. За тогава предпочитаме някой скандинавски, английски отбор или нещо от типа на Полша, който играе изключително дисциплинирано. По-точно северния футбол на Уелс, на Англия. Повече яснота по тези въпроси ще имаме след 15-ти март, когато постигнем някакво съгласие за програмата в квалификациите. Важно е също през май да намерим съперник за контрола, дори да не е с противник, който искаме, но да видим някои от играчите", допълни Стоилов.