Групата заминава на 19 април (понеделник) със сутрешен полет до Лондон, а оттам ще се придвижи със специално нает автобус за етрополските юношите до 17 години.
В Нотингам отборът ще бъде настанен в четиризвездния "Бийчис хотел", недалеч от тренировъчната база на Академията на Нотингам - "Уилфорд Лейн".
На 20 април от 20:00 часа българско време, младите етрополци ще се изправят в приятелски двубой срещу връстниците си от Англия. В групата, освен родените през 1993 година, има четири момчета от набор 1994 и три от 1995 година.
С някои от играчите ще бъдат направени и индивидуални тренировъчни занимания. Те вече привлякоха вниманието на специалистите от Албиона.
Любопитен маратон ще направи вратарят Димитър Евтимов, който замина с националния отбор до 19 години на турнир в Португалия. Младежът се завръща в неделя, а в понеделник ще замине със своите съотборници за Нотингам.
С групата лети и техническият директор Спас Джевизов. Домакините вече очакват с вълнение срещата с него. Те помнят, че Спас бе част от онзи велик тим на ЦСКА, който победи на два пъти Нотингам и го детронира, като действащ европейски шампион през есента на 1980 година.
Визитата на етрополци се реализира с посредничеството на българския агент Петьо Костадинов, който е представител на английския клуб за България и Румъния.