В същото време загубата за Арсенал означава окончателно сбогуване с мечтите си за титлата във Висшата лига, съобщи Гонг.
Резултатът в мача бе открит от дебютанта Дани Роуз, който препарира Мануел Алмуния с невероятен удар в 10-ата минута.
След изпълнение на корнер, испанският страж на символичните гости игра несигурно и боксира топката. Коженото кълбо попадна именно в Роуз, който с удар от въздуха, от близо 30 метра изпрати истински снаряд към вратата на Алмуния и откри.
Мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер имаше проблеми и с бранителя Вермаален, който бе принудително заменен малко след гола за "шпорите".
Веднага след подновяването на второто полувреме, символичните домакини нанесоха своя решителен удар. Десният бек Гарет Бейл се оказа на стрелкова позиция след груба грешка в центъра на отбраната на Арсенал.
Бейл игра хладнокръвно и с удар от близко разстояние покачи на 2:0.
В последните минути футболистите на Арсенал упражниха натиск, който доведе до гол на нападателя Бендтнер в 84-ата минута.
До края на мача обаче възпитаниците на Арсен Венгер не успяха да стигнат до нов гол. В игра за Арсенал след дълготрайно отсъствие се завърна Робин Ван Перси. Холандецът имаше два отлични шанса да се разпише, но вратарят на домакините Еурелио Гомес бе на висота.