Днес английският таблоид "Сън" написа, че Реал ще предложат 90 млн. лири за нападателя на Англия, като ще му дават по 250 000 на седмица.
Реал Мадрид привлича Рууни и Капело през лятото
"Сезонът е глупав, нали", каза Фъргюсън.
Рууни, Гигс и Рио под въпрос за Сити
"Винаги се случва в края на сезона. Уейн Рууни все още ще бъде тук следващата година."
Шотландецът добави, че Рууни ще бъде готов за дербито на Манчестър в събота. Той напоследък страда от контузия в глезена, която се усложни във втория мач от сблъсъка срещу Байерн в Шампионската лига миналата седмица. Тази седмица обаче Уейн е тренирал.
"Той свърши добра работа през последните няколко дни и ще видим как ще бъде той за съботния мач", заяви Фъргюсън, който също потвърди, че Райън Гигс и Рио Фърдинанд имат проблеми и най-вероятно ще бъдат оставени резерви на "Ийстландс".
Първият е с проблеми в ахилеса, а вторият - в слабините. Оуен Харгрийвс ще присъства в разширения състав, което означава, че полузащитникът може да направи първо официално участие от почти 20 месеца насам.
Състоянието на Харгрийвс е една от причините Фъргюсън да мисли за летния трансферен прозорец, за да подобри своя състав. Той вече си осигури услугите на нападателя Хавиер Ернандес и защитника Крис Смолинг.
"Тук имаме разумна политика. Няма нищо лошо в това", каза Фъргюсън.
"Може да видим две-три неща, но нищо сериозно."
"Не трябва да ни сравнявате с останалите, които имат по-голяма мощ на пазара. Те обаче не трябва да ни тревожат."