"Римските вълци" са с мач по-малко, като той е срещу градския съперник Лацио през уикенда.
Тимът на Жозе Моуриньо, който е остро критикуван от медиите в Италия, надделя благодарение на попаденията на Дъглас Майкон и Самуел Ето’о през второто полувреме. За крайния изход на мача повлия и червения картон, който получи халфът на Ювентус Момо Сисоко. Бившият футболист на Ливърпул бе отстранен от игра за втори жълт картон в 37-ата минута.
Тиаго Мота създаде първата опасност пред Буфон още в 15-ата минута. Мота стреля силно от границата на наказателното поле, но стражът на Ювентус се справи блестящо и изби в корнер.
След изпълнението на ъгловия удар топката попадна в Лусио, който стреля силно, но коженото кълбо срещна ръката на бранител на "бианконерите". Главният рефер на двубоя показа играта да продължи.
През второто полувреме домакините упражниха натиск още от първата минута. Първият шанс за гол се откри пред камерунеца Самуел Ето’о, който пропусна от честа позиция. Нападателят преодоля Канаваро, но останал сам срещу Буфон прати топката високо над гредата.
В 57-ата минута голмайсторът на "синьо-черните" Милито също не успя да се разпише от два метра, стреляйки с глава покрай гредата.
Нищо обаче не помогна на Джанлуиджи Буфон в 75-ата минута, когато Майкон се разписа по брилянтен начин. След меле в пеналтерията, топката бе изчистена около границата на наказателното поле, където Майкон със завидно самочувствие овладя и жонглира преди да отправи неспасяем удар в десния ъгъл на вратата.
В даденото от съдията продължение Ето’о се реваншира за пропуските си, когато засече пас на Съли Мунтари отляво и на празна врата вкара за крайното 2:0.