Ето какво каза той:
- Мартине, най-напред виждам те с бутилка уиски под мишница. Закъде си я помъкнал? Да не би някакво празненство да има в съблекалнята?
- Не, загубих един бас с Караджинов. На мача Реал – Барса аз бях заложил за Реал, а той за Барса и сега си изпълнявам баса. Какво да правя...
- И аз така само че спечелих един бас за Реал и Барса с колегата ми Ники Александров...
- Еми ето. Той е цесекар...И аз получих един коняк за ЦСКА в дербито с Левски, така че...
- Ти получи коняк, понеже беше заложил за ЦСКА в дербито с Левски ли?
- Да, тогава бях за ложил за ЦСКА.
- Добре, подскажи ни тогава за какво да заложим в дербито Литекс – Локо Сф?
- Ами, какво да заложим...Има знаци 1Х2. Така че на тотаджиите няма какво да им отговоря. Първото, което е, в българското първенство се вижда, че се играе честно и всеки отбор навсякъзе може да загуби точки.
- Тук веднага те прекъсвам. Казваш честно, но вчера вашият треньор намекна за нещо нередно в Стара Загора?
- Според мен. Не мога, не искам и не вярвам, че е имало нещо нередно. Според мен Левски, нормално е, бяха загубили 4-5 мача, защо и в един мач да не бият. Според мен не е имало нищо. Виждате и Литекс, и ние играем честно. Тръгнаха миналата седмица нападки към нас от президента им, как се казва не знам – Гришата го е поставил. Да, Трифон Попов. Че Локо Сф не знам си какво със съдиите. Били сме ги хващали...Ако прави някой съдия грешка, не мисля, че това е с умисъл.
Не че нашето ръководство им поставя някакви ултиматуми. И то се видя в последния мач с Миньор и в домакинските ни мачове с Ботев и с Монтана... Ботев има една точка от нас. Така че малко е смешно да се говори, че Локо Сф работи в тази насока.
- Точно около твоите дузпи, които ти печелиш и обикновено вкарваш се говори най-много...
- Като има – какво да направим. Това е част от играта и съдията трябва да я даде тази дузпа. Да не би някой от нашето ръководство да е излязъл след мача им с Миньор да каже, че са победили с гол от засада? Няма такова нещо. Напротив, смятам, че Литекс има много стойностен отбор. Ако ни бият и станат шампиони, аз първи ще им стисна ръцете. Аз имам колеги и познати там. Ивелин Попов, например ми е приятел. Ще им стисна ръката и ще им кажа честито и заслужавате да станете шампиони. Но някои да омаловажават труда на Локо Сф и да ни казват, че бием с дузпи. Не го разбирам.
- Ти накъде гледаш повече? Към първото място, което заема Литекс или към третото, което заема ЦСКА или към четвъртото, което заема Левски? От какво се опасяваш по-точно?
- Опасяваме се от всичко. Всичко може да стане до края. Хубавото е, че всичко зависи от нас.
- А може ли да изхвърчи Локо Сф от Европа, както миналата година?
- Абсолютно е възможно. Като погледнеш реално, Левски, ако не загуби до края...И ние, ако не вземем мачовете, които трябва да вземем...Всичко е възможно. Мисля, че имаме отбор, който няма да позволи това да се случи при такъв аванс пред Левски. Най-малкото, което може да се случи е Локо Сф да играе в Европа.
- Добре, но при евентуална ваша загуба в дербито с Литекс, после за вас идват мачове със Славия, ЦСКА, Черно море, Черноморец, Локо Пд. Нито един от тези мачове не може да бъде сигурна победа за вас...
- Така е. Абсолютно си прав. Все пак обаче имаме осемт точки пред Левски. Напрежението би трябвало да е при тях. Ние трябва да играем по-спокойно, дори да загубим един мач в Ловеч, което силно се съмнявам, че ще се случи. Не трябва да спираме да играем. Ние сме може би единственият отбор без загуба от началото на пролетния полусезон. Не бива от един хикс да влизаме в депресии и да се притесняваме, че ще отпаднем от Европа. Това само може да ни навреди. Напротив, една мобилизация, една добра игра в неделя и може би както сега се притесняваме да не изпаднем от Европа, тогава може да се притесняваме да станем шампиони.
- Дай Боже всекиму такова притеснение...А ще се притесниш ли да изпълниш следващата дузпа за Локо Сф? Когато и да е тя?
- Не, напротив. Дори се бъзикам с колегите, че ако в мача в Ловеч, има дузпа, съм готов да я бия, да си нося отговорноста и напрежението, което винаги съм носил. В Локомотив Сф съм от една година и съм изпълнил над десет дузпи. Така че, нищо ново за мен.
- А готов ли са да биеш дузпи на Партизан Белград?
- Да, колегите ми нещо се майтапят, че имало някаква информация за мен и Цървена звезда, но аз не съм чел днешната преса. Не мога да коментирам нищо, защото нищо не е стигнало до мен.