Домакините продължиха с прекрасните си игри и след победата над Арсенал през седмица, днес "шпорите" не срещнаха никакви трудности срещу кандидат-шампиона Челси.
2:1 е най-малкият резултат, с който можеха да си тръгнат възпитаниците на Карло Анчелоти.
"Шпорите" пропиляха множество шансове пред Петер Чех, като отлични шансове пропиляха Гарет Бейл и Джърмейн Дефоу. С победата си днес, Тотнъм също даде сериозна заявка за четвъртото място в крайното класиране, за което ще спори до последния кръг с Манчестър Сити.
Днес "гражданите" загубиха драматично от градския си съперник Юнайтед, което допълнително заплете интригата в Топ 4.
Резултатът на "Уайт Харт Лейн" бе открит от английският национал Джърмейн Дефоу. Нападателят се разписа от дузпа, която Фил Дауд свири за игра с ръка на Джон Тери в наказателното поле.
В последната минута на първата част падна и вторият гол за Тотнъм. Левият бек на домакините Гарет Бейл направи отличен пробив, преодоля бранител на "сините" и с премерен удар в десния ъгъл на вратата ознаменува добрата си игра с гол.
През второто полувреме гостите от Челси останаха с човек по-малко на терена след два последователни жълти картона на капитана Джон Тери. Това допълнително усложни ситуацията за гостите, които трудно се противопоставяха на своя противник.
Все пак "сините" успяха да стигнат до попадение, което обаче се оказа крайно недостатъчно. В продължението на мача Франк Лампард вкара за крайното 1:2.
Така Тотнъм събра актив от 64 точки и измести Манчестър Сити от четвъртата позиция. Разликата между Челси и Манчестър Юнайтед на върха пък е една точка.