Целта пред отбора е място в челната тройка, както и борба за спечелване на купата на България. Всякакво друго представяне ще се окачестви като неуспех.
"Поех отбора по средата на миналия сезон с 19 точки и през пролетта натрупахме 24 точки, за да завършим седми. Този сезон имаме вече 41 точки и по всичко личи, че ще подобрим постижението си. Имаме всички шансове да се класираме и по-напред.
Затова в духа на стратегията ни да се изкачваме все по-нагоре е логично догодина да гоним място в евротурнирите", аргументира се Балъков.
Той посочи, че смята да остави поне 70 процента от сегашния състав като ядро на тима.
"През лятото ще искам да се разделим с по-малко състезатели и по-малко нови да привлечем. Нямаме намерение да продаваме. Ще са ни нужни най-много 4 нови попълнения. Един състав трябва да играе поне 1-2 години заедно, за да се разчита на успехи.
Примерът е Литекс, където играчите са заедно от 3 години и сега са фаворити за шампионската титла, защото отборът им е най-хомогенен", коментира 44-годишният специалист.
Балъков призна, че Тодор Паланков от Пирин има предварителен договор и е сигурно ново попълнение на "акулите", които продължават да имат интерес към Драги Коцев, Иво Иванов и Даксон.
"Следим и други играчи от българското първенство, както и от бразилското, но имена на този етап не мога да разкривам", отсече кормчията на бургаския футболен кораб.
Мениджърът е доволен, че настоящото българско първенство е станало много интересно заради нарасналата конкуренция. Той очаква до края да има още изненади и напрежението да се запази до последните мачове.
"Ние сме страна, в която футболната култура е централизирана в София, но традицията "Левски" и ЦСКА да са по върховете този сезон е нарушена и това кара някои да твърдят, че първенството е слабо. Това не е вярно.
Ако първенството стане още по-честно и коректно, ако се подобрят условията за игра по стадионите, качеството на футбола ще се вдигне още", коментира плеймейкърът на славната Пенева чета.