Снощи стана ясно, че досегашният наставник Димитър Васев излиза в отпуск до Нова година, след което ще му бъде предложен друг пост, а днес това бе потвърдено и от боса на клуба.

Очаквано мястото на Васев за дербито със Славия ще заема досегашният асистент Диян Петков, а в щаба като играещ помощник треньор ще влезе бранителят Георги Марков.

"Искам първо да уточня, че Димитър Васев не е уволнен, а е в отпуска до Нова година и ще се премести на друга длъжност, но със сигурност ще остане в Локомотив", заяви Николай Гигов.

Димитър Васев вече не е старши треньор на Локо Сф

"Митко ще бъде в екипа ни, защото е бил неотлъчно до мен през последните 17 години. Аз ще продължавам да му имам доверие, защото добре знам, че всеки човек си изпуска нервите понякога. Винаги има един момент, в който някой губи контрол – това е нормално. Вече казах на Димитър Васев каквото съм имал да му казвам. Диян Петков ще води отбора на този етап, а Георги Марков ще му помага, защото също доказа през всичките тези години, че е верен на Локомотив и според мен има сериозно бъдеще във футбола. От мен зависи да му дам шанс да се изяви, а от него – да го улови. Това ще е щабът за мача със Славия, който се явява много важен за нас, тъй като трябва на всяка цена да бъде спечелен, за да може през пролетта да гоним поставените цели. Те са ясни още от началото на сезона и миналата година не се осъществиха по чудо", каза Гигов, след което коментира зимната селекция на клуба:

"Не търсим на всяка цена заместник на напускащия Дерек Асамоа. На него му бях обещал още през лятото, че ако се появи сериозна оферта - няма да го спирам. Така и стана, а аз съм човек, който си държи на думата. Контрактът на Асамоа изтичаше в края на годината, тъй че и за нас бе примамливо предложението в размер на 850 хил. долара, което получихме.

През зимата най-вероятно ще се опитаме да привлечем по един играч във всяка линия. Това е, което мога да кажа за момента. Колко до ситуацията с Цветан Генков, нека не забравяме, че той е първият и единствен голмайстор на Локомотив (София) в "А" група и не зачеркваме приноса му за клуба. Точно сега се нуждае от нашата подкрепа. Генков отказа оферти от Португалия, за да играе при нас, за което искам сърдечно да му благодаря. Надявам се той да остане при нас за постоянно, но все още няма нищо официално и затова не искам да коментирам", допълни президентът на столичните "железничари", след което отговори така на въпроса дали е забравил вече скандалния мач в Ловеч, загубен минимално от шампиона Литекс след ужасяващо слабо съдийство на рефера Ангел Ангелов:

"За мача в Ловеч не искам да си спомням дори, защото това бе една подигравка. Мисля, че наказанието на Ангел Ангелов ще продължи и след края на сезона, защото никой няма право да решава по подобен начин мачовете в последните минути. Мога да приема, че не е видял дузпите, но той прекали. Г-н Гриша Ганчев не е виновен за случилото се, защото не той свири мача."