Мениджърът на “небесносините” Роберто Манчини не се появи на тренировката тази сутрин, тъй като в момента е в Италия, където се подготвя за последния мач от груповата фаза в Лига Европа срещу Ювентус.

През последните няколко дни аржентинският национал открито заяви, че иска да напусне клуба, а от ръководството отказаха писмената му молба за трансфер и обясниха, че той ще остане на "Ийстландс" до изтичането на договора му (2014 год.).

Вчера обаче нападателят стигна дори по-далеч в твърденията си, обявявайки, че ако неговото желание не бъде изпълнено ще сложи край на спортната си кариера.

Приближени до собственика на клуба шейх Мансур контрираха, че "гражданите" смятат да съдят Тевес, ако той реши да окачи бутонките на пирона. Според ръководството на Сити причина за проблемите между футболист и клуб е иранецът Кия Джорабчиан, който допреди две години държеше правата на Тевес, а сега е негов агент. Той иска да уреди мултимилионен договор на нападателя в Барселона или Реал Мадрид, а според някои публикации с действията си нападателят просто изнудва клуба да му предложи нова заплата в рамките на 300 000 - 350 000 лири седмично.

Той дори се е консултирал с адвокати за начина, по който все пак може да напусне, но със сигурност няма да му бъде лесно да стори това. Карлос Тевес и Роберто Манчини ще разговарят за бъдещето на футболиста в петък, стана ясно днес, предаде Novsport.