Португалският национал Алмейда ще бъде продаден на турския Бешикташ, които вече са отправили официална оферта за играча, чийто договор с "бременските музиканти" изтича в края на сезона.

Спортният директор на Вердер Клаус Алофс заяви за днешния брой на местното издание "Kreiszeitung Syke", че Бешикташ са отправили оферта за играча, а от бременския тим са готови да се разделят с португалеца.

Алофс добавя, че всички в тима са бесни заради скорошния червения картон на Алмейда и неговите високи финансови изисквания при преговорите за нов договор.

Алофс заяви: "Убеден съм, че няма как да намерим решение и той да подпише нов договор. Ние сме на много далече по въпроса с финансовите изисквания на играча".

Шефът на тима от Бремен обяви освен това официално, че Бешикташ, които са водени от германеца Бернд Шустер, искат на всяка цена Алмейда и вече са се свързали с клуба чрез посредник, за да започнат преговори.

Продажбата на Алмейда пък означава, че Вердер Бремен ще направи всичко по силите си да вземе Гара Дембеле, който има 26 попадения във всички турнири от началото на сезона. Таранът на "сините" е обект на интерес от страна на повече от 10 клуба, но се смята, че тима на Томас Шааф е основен фаворит за подписа на Дембеле.