Остават броени дни до отварянето на трансферния пазар, когато ще стане ясно бъдещето на редица интересни футболисти.

Номер 10 – Джърмейн Джоунс (Шалке)

Един от новите национали на САЩ – Джърмейн Джоунс, изпадна от европейския радар за трансферни цели в последните години. Това се дължи на първо място на контузиите, които го преследваха. Сега обаче, когато халфът е напълно възстановен, той все още е твърда резерва в тима на германския Шалке. Той имаше тежък скандал с наставника Фелик Магат, именно заради който най-вероятно ще трябва да си търси нов отбор.

Потенциални купувачи: Заради многобройните му контузии Джоунс няма да е желан от много клубове, но той може да блесне в първенство с много висока интензивност, каквото е Висшата лига на Англия.

Номер 9 – Антонио Касано (Сампдория)

Ил Талентино от Бари отново напомни за бурния си нрав, след като влезе в лют спор с президента на Сампдория Рикардо Гароне. Вследствие шефът на "моряците" се видя да принуден да се отърве от Касано и през януари той ще заиграе в друг клуб. Както е известно, това не е първият подобен скандал около талантливия нападател, след като той напусна с гръм и трясък два от предишните си клуба – Рома и Реал (Мадрид).

Потенциални купувачи: Отборът, с който най-много е спрягано името на Касано е Милан. "Росонерите" със сигурност ще се опитат да задържат на Апенините най-талантливия играч в Серия "А", особено след като той ще премине на "Сан Сиро" като свободен агент.

Номер 8 – Гари Медел (Бока Хуниорс)

Дефанзивният полузащитник на аржентинския колос Бока Хунирос – Гари Медел, е един от най-талантливите млади играчи на клуба. Чилиецът дойде в Буенос Айрес преди 18 месеца и веднага се превърна в един от ключовите играчи на тима. Голямата финансова криза в Аржентина, в комбинация с правилната трансферна сума, със сигурност ще пратят Медел в някой от европейските грандове.

Потенциални купувачи: За момента към Медел няма конкретни оферти от Европа. Допълнителен проблем за него е фактът, че той няма европейски паспорт.

Номер 7 – Давид Трезеге (Еркулес)

Най-резултатният чужденец в историята на Ювентус премина през лятото в новака в испанската Ла Лига – Еркулес, и веднага загатна за част от огромния си потенциал. И клубът, и Трезеге вече обявиха, че няма да се разделят, но подходяща оферта може да го измъкне от състава на Еркулес.

Потенциални купувачи: Отборът на Интер изглежда като най-сериозния кандидат за подписа на Трезеге. Допълнителна опция за французина може да бъде и Ливърпул, но Трезеге вече отказа на "червените" през лятото и избра далеч по-малък клуб в Испания.

Номер 6 – Роналдиньо (Милан) Една от мегазвездите на Милан – Роналдиньо, отново напомни за слабите си години през този сезон и напълно закономерно загуби титулярното си място, спечелено при предишния наставник – Леонардо. Дните на Диньо в Европа изглеждат преброени, тъй като той иска да играе редовно. Кариоката вече изрази готовността си да остане на "Сан Сиро" до края на сезона, но ситуацията за него може да се влоши допълнително, ако Антонио Касано пристигне в тима през януари.

Потенциални купувачи: Списъкът с потенциалните купувачи на Диньо почти се изчерпва само с името на Гремио – отборът от родния град на бразилеца.

Номер 5 – Фабио Коентрао (Бенфика)

Един от най-горещите леви защитници в Европа – Фабио Коентрао, е обект на многобройни трансферни спекулации и всички тръпнат в очакване, за да видят дали той най-сетне ще напусне Бенфика. Наскоро той поднови договора си с португалците до 2016-а година, което ще вдигне цената му с няколко милиона.

Потенциални купувачи: Милан, Манчестър Юнайтед и Челси са най-сериозните имена, които се спрягат за купувачи на 22-годишния бранител.

Номер 4 – Тиаго Алкантара (Барселона)

Изглежда много странно, но една от най-големите надежди на школата на Барселона – Тиаго Алкантара, има само няколко месеца до изтичане на договора си. Контрактът на играча изтича през юни 2011-а година, което означава, че той може да преговаря с други отбори. Алкантара е определян от феновете като "Новия Шави" и те определено няма да са доволни, ако клубът го изпусне толкова рано, както това стана със Сеск Фабрегас.

Потенциални купувачи: Според спекулациите Алкантара се нужда от повече мачове като титуляр. Именно това може да го накара да си намери нов отбор през зимния трансферен прозорец, но вероятността да остане на "Ноу Камп" също е много голяма.

Номер 3 – Глен Джонсън (Ливърпул)

Десният защитник на Ливърпул – Глен Джонсън, не се представя особено убедително до момента през сезона, което доведе до сериозно напрежение около неговата личност. Според информациите, мениджърът на "червените" Рой Ходжсън просто не харесва десният бранител и ще опита да го трансферира през януари.

Потенциални купувачи: Интерес към англичанина определено не липсва, като най-много потенциални купувачи той има в Италия, като сред фаворитите за подписа му са Ювентус, Рома и Милан.

Номер 2 – Давид Луис (Бенфика)

Бъдещето на бразилския защитник Давид Луис е широко обсъждана тема още от момента, в който той проби в първия състав на Бенфика. През този сезон обаче, младокът се намира в слаба форма, което доведе до убийствени критики към него от страна на медиите и феновете. Той вече отхвърли възможността да поднови договора си с Бенфика, което навежда на мисълта, че може да си намери нов отбор още през зимата.

Потенциални купувачи: Най-сериозното име, което се свърза с Давид Луис е това на английския елитен Манчестър Сити. Друг от големите европейски тимове, който търси попълнения отбрана е съставът на Реал (Мадрид), воден от Жозе Моуриньо.

Номер 1 – Карлос Тевес (Манчестър Сити)

Несъмнено най-горещото име през зимния трансферен прозорец ще бъде това на нападателя на Манчестър Сити – Карлос Тевес. Преди няколко седмици аржентинецът влезе в открит скандал с мениджъра на тима Роберто Манчини, след което официално поиска да бъде трансфериран в друг отбор. След като молбата му бе отхвърлена от ръководството на "гражданите", аржентинецът дори заплаши с отказване от футбола. Сега нещата около Тевес изглеждат спокойно, но той най-вероятно ще направи нов опит да се измъкне от „Ийстландс” през януари.

Потенциални купувачи: Като най-сериозни потенциални купувачи на Тевес се очертават испанските Барселона и Реал (Мадрид). Наставникът на каталунците Пеп Гуардиола се нуждае от класен заместник на Вия, докато треньорът на "белия балет" – Жозе Моуриньо вече открито обяви, че търси класен стрелец през зимата.