Той е начело в класацията за 2010 на най-богатите футболисти на Острова, следван от резервата на Ман Юнайтед Майкъл Оуен с 47 млн. евро. На трето място е защитникът на "червените дяволи" Рио Фърдинанд с 40 млн. евро.

Димитър Бербатов е извън топ 20 на най-богатите футболисти в Англия за 2010 г. В миналогодишната класация на "4-4-2" той делеше 18-о място с Джо Коул (с по 12,9 млн. евро).

Най-богатият футболен треньор във Великобритания е селекционерът на Англия Фабио Капело - 42,3 млн. евро. Втори е 39-годишният мениджър на втородивизионния Ипсуич Рой Кийн с 33 млн. евро, а на трето място е Алекс Фъргюсън с малко над 30 млн. евро. Четвърти е Карло Анчелоти (Челси) с 25 млн. евро, а пети при мениджърите е Арсен Венгер (Арсенал) с 20 млн.

Иначе най-богатият мъж в английския футбол е 40-годишният собственик на Манчестър Сити шейх Мансур бин Зайед ал Нахиян, чието състояние надхвърля 23,5 милиарда евро. Втори е индиецът Лакшми Митал (Куинс Парк Рейнджърс), чието фамилно богатство се изчислява на около 20 милиарда евро. Трети с 9,4 милиарда евро е акционерът от Арсенал Алишер Усманов, информира Novsport.