"Все едно съпруг изневеряваше на жена си, но тъй като все пак го бе грижа за нея - нямаше куража да й го признае и избяга през прозореца."

Масимо Морати за начина, по който Жозе Моуриньо напусна Интер


"Никога не съм го признавал, но е истина. Не се чувствах добре, особено на почивката, но останах на терена и през второто полувреме. Топката летеше по левия фланг, аз се опитах да я отнема от противника, направих шпагат и в този миг усетих, че се насрах! Извадих късмет, защото беше валяло цяла нощ. Това е най-ужасяващият момент в живота ми. След това намирах доста празни пространства в защитата на противника в тази част."

20 години по-късно Гари Линекер призна, че се е "облекчил" по време на мача с Ейре на Мондиал 1990


"Да си треньор на Бока Хуниорс е все едно да правиш секс на отворен прозорец - никога не си сам."


Клаудио Борги, след като напуска клуба

"Преди няколко дни отидох да си купя пица и се блъснах в приятел, когото не бях виждал от години. Той работеше като разносвач. Попита ме дали не мога да му намеря работа. Каза, че не издържа на напрежението, защото трябвало всяка доставка да стигне в рамките на 30 минути, често минавал на червено, разправял се с ядосани клиенти и така нататък. Тогава разбрах какъв късметлия съм, че имам работа като тази."

Хърватският селекционер Славен Билич

"Мога да ви уверя, че Джузепе Роси никога не е прекарвал топката през краката ми. Ако го беше сторил, аз не бих могъл повече да ходя."

Джорджо Киелини отговаря на закачките на съотборниците си в италианския национален отбор

"Помня толкова много нощи, в които съм спал на улицата. Когато научите моята история, ще разберете, че това е спортната версия на Пепеляшка. Всички жертви, които съм направил, са си стрували, футболът може да промени живота."

Бебе при представянето си в Манчестър Юнайтед

"Не мисля, че съм си сменил стила. Вярно, че по-рано никога не подавах, но и сега не го правя."

Мауро Сарате от Лацио

"Аз съм треньор, а не Хари Потър. Той е магьосник, но в реалността няма магии. Магията е измислица, футболът е реалност."

Жозе Моуриньо


"Понякога ме бъркат с брат ми. Аз обаче ги оставям да си мислят така, защото не искам да ги карам да се чувстват неловко, а и не ми вярват, когато отричам. Кълна се, че не съм го използвал за срещи с момичета."


Рамиро Фунес Мори - резерва в Ривър Плейт, близнак на звездата на тима Рожелио

"Качиха ни на отворени автомобили и минахме през цял Брюксел, а отстрани хора, облечени в черно, жълто и червено, ни приветстваха. Дори се подписах на гърдите на една жена, която - също като нас, бе полудяла в този момент."

Жан-Мари Пфаф разказва за посрещането на националния тим в Белгия след полуфинала на Мондиал 86

"Не можех да повярвам. Мислех, че е грешка. Мечтаех за този миг от дете. През лятото бях в супермаркета, за да украся дома си подходящо за мачовете от Мондиала, а изведнъж станах част от отбора."

Кевин Дейвис, след като получи първа повиквателна за английския национален тим на 33-годишна възраст

"Преживях много тежки години. Наложи се да си продам мерцедеса и да пътувам с градския транспорт."

Серхио Маркарян - селекционер на Перу, за решението да напусне добре платена работа, за да прави треньорска кариера

"Все едно си земеделец. Събираш колкото се може повече зърно в хамбара за дългата зима. Това правим и ние."


Роберто ди Матео, мениджър на Уест Бромич

"Един проблем със сърцето ме принуждава да се оттегля, но моето сърце още бие за Реал Мадрид."

Рубен де ла Ред

"Бейл не можеше да бъде спрян, а играеше срещу Майкон -за мнозина най-добрият десен бек в света. Той все едно е боксьор, който поваля всички наред, но го оценяват едва когато свали и шампиона. Е, тази вечер Бейл го направи."

Хари Реднап за играта на Гарет Бейл срещу Интер

"Аз бягам за здраве всяка сутрин. Веднъж деца, които отиваха на училище, започнаха да ми махат, а един мъж извика: "С теб сме". Нали помните как Роки тренираше, а деца бягаха зад него? Е, почувствах се като Роки."

Италианският национален вратар Федерико Маркети, който бе изваден от тима на Каляри, след като през лятото изяви желание да премине в Сампдория

"Все едно сме футболно джудже. Няма какво друго да се каже, освен че претърпяхме катастрофа."


Патрис Евра за представянето на франция на Мондиал 2010

"Някои хора не могат да видят свещеник в планина от захар."

Рафа Бенитес предполага, че Рой Ходжсън няма идея какво върши в Ливърпул

"Ако Пеп ми каже да се хвърля от третия етаж на "Hoy Камп", ще си помисля: 'Има нещо долу, което си заслужава да скоча."

Дани Алвеш за Пеп Гуардиола