Бразилската звезда на "белия балет" Кака води атаката на отбора, а Карим Бензема бе оставен на резервната скамейка от старши треньора Жозе Моуриньо.

През първото полувреме двата отбора играха равностойно, а положенията пред Касияс и Алвеш липсваха. През втората част страстите на стадион "Медитеранео" се разгорещиха. Доста изненадващо домакините от Алмерия поведоха в резултата в 60-та минута, когато Пиати направи добър пробив, след което подаде към Уйоа, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Реал Мадрид и с хубав удар прати топката под плонжа на Касияс в долния ляв ъгъл на вратата.

Реал Мадрид веднага се опита да върне получения гол, но домакините се бранеха организирано. Реал Мадрид изравни резултата в 77-та минута, когато Кристиано Роналдо подаде към Бензема, а той продължи към Естебан Гранеро, който с хубав мощен удар разстреля Алвеш за 1:1.

В края на мача на няколко пъти Жозе Моуриньо реагира остро на решенията на главния съдия Перес Ласа. Арбитърът накрая бе принуден да предупреди Специалния, че ще го изгони на трибуните.

Острите реакции на Моуриньо бяха породени от няколко театрални падания на Роналдо в наказателното поле на Алмерия. В последните секунди на добавеното време на мача Реал Мадрид получи удобна ситуация да стигне до победата.

Кристиано Роналдо изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле на Алмерия, но топката срещна напречната греда на вратата на Алвеш. След последния съдийски сигнал играчите на двата отбора се спречкаха, но не се стигна до по-сериозни последици.

След това равенство Реал Мадрид остава на второ място с 48 точки, а Алмерия е на последна позиция с 14 точки, предаде Гонг.