Халфът има травма, която му пречи да се готви пълноценно. Играчът на „сините” коментира състоянието си и актуалната ситуация в Левски.

- След два три-дни болката е по-малка, но все още не съм слагал футболна обувка на крака. Така, че не мога да кажа, кога ще тренирам пълноценно с отбора.

- Тоест, все още не е сигурно дали ще си готов за мача с Берое?

- Надявам се първо да спадне отокът, а после да преценим какво е положението, ще мога ли да тренирам. Тези два-три дни ще се реши.

- Как се получи контузията, още през първото полувреме видяхме, че накуцваш, а после последва смяната…

- Не знам какво точно се получи, но стана едно меле в пеналта, усетих удар. Помислих, че ще ми мине, но с времето, болката се увеличи. Преценихме, че е по-добре да играе някой, който ще може да тича и да помогне на отбора.

- Как определяш сезона на Левски? Преди да започне втората част се говореше за целите на отбора, че трябва да се спечели Купата, да се опитате да наваксате в първенството изоставянето, но не се получава…

- Ще говоря честно, въпреки че винаги се стремя да бъда оптимист. Ние все се стремим да си изпълняваме целите, но едната вече я изпуснахме. Казвам го с голямо съжаление, защото направихме добър мач с Литекс, но си изпуснахме положенията. Бяхме по-добрият отбор от Литекс, но не ги преминахме. За първенството, докато има шанс ще се борим. Играем и чакаме докато има шанс, защото не може да бъдем много големи оптимисти.

- Зимата направихме интервю, в което ми каза, че искаш да останеш в отбора до лятото. Сега как ги виждаш нещата, имаш ли нужната мотивация да бъдеш в Левски и след това?

- Още е рано, не мога да кажа, че искам да си ходя. Ние сме колектив и отбор, ще се борим докато има шанс. Аз съм си част от колектива и ще се боря за Левски, за да станем шампиони. Като дойде време да мисля за друго, ще го направя тогава. Тогава ще говорим за нещо по-сериозно.

- Тогава каза, че изпитваш удоволствие от това, което играете в Левски, още ли е така?

- Честно казано през този сезон изпитваме малко повече трудности, не знам на какво се дължи това. Искам да съм честен и реален, има голяма разлика от това, което играехме през първия полусезон. Създавахме много повече положения, Левски играеше красив футбол. Сега пак ги имаме положенията, но не знам, защо не ги вкарваме. Смятам, че ако вкараме първото си положение, Левски ще покаже същата игра, но за нещастие не се получава.

- Тогава се говореше много за двойката Тасевски – Дембеле, но и тя сега не е същата. Защо според теб е така, не сте толкова продуктивни?

- Пак ще кажа, че си имаме положенията, създаваме ги, но не влизат. Пак излизаме сами срещу вратаря, но не вкарваме. За това не се говори много за нас, не вкарваме много, аз не подавам достатъчно. Тренираме, опитваме се, но Гарата беше контузен, наказан, сега аз имам проблем, ще видим как ще се възстановя. Надявам се дори и аз да не играя, този който е на моето място да подава на Гарата, а той да вкарва.

- Какво искаш да кажеш на феновете на Левски, които все още се надяват на нещо този сезон?

- Надявам се да са все така до нас, да ни подкрепят. Ние ще се стараем да играем добре и да ги радваме в бъдеще.