Настоящият договор на Бербо с "червените дяволи" приключва догодина и испанците се надяват, че ще могат да го привлекат в състава си срещу 12 млн. паунда.

30-годишният Бербо е голмайстор на Юнайтед през този сезон, но в момента търка пейката заради отличната форма, в която се намира Хавиер Ернандес.

От Севиля вече са се свързали с агента на българина Емил Данчев, но сделката зависи от това дали Юнайтед ще приеме толкова малка сума за нападателя, когото купи от Тотнъм за 30,75 млн. паунда през 2008 г.

Митко има 48 гола в 123 мача за "дяволите", като 22 гола (включително три хеттрика) е отбелязал само през настоящия сезон. Феновете на клуба обаче така и не го заобичаха.

В момента за мениджъра на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън най-добрата нападателна двойка в отбора е Ернандес - Уейн Рууни и Бербатов е трети негов избор. Срещу Нюкасъл българинът дори не седна на пейката, където място намери Майкъл Оуен.

Севиля може да продаде аржентинския халф Диего Пероти, от когото се интересуват Ливърпул и Нюкасъл, и със сумата да увеличи офертата за Берба, информира livesport.