Той е роден на 4 май 1943 г. в софийския квартал Редута. Играе в детския, а след това и в юношеския отбор на Левски. Печели шампионската титла с юношите през 1960 и 1961 г. Обявен е за най-великия български футболист на XX век.

Позицията му на терена винаги е била централен нападател. Той е заслужил титлата "майстор на спорта" и е носител на сребърен "Народен орден на труда" през 1965 г.

За човешките качества на великата деветка се носят легенди, футболните няма кой да ги оспори - стига само черно-белият запис на уникалния гол на митичния "Уембли". "Милан" неистово го иска, лично легендарният треньор на "росонерите" Нерио Роко е готов да му помогне да емигрира, ако приеме умопомрачителната за онова време оферта на италианския гранд. "Милан" вижда в лицето на Аспарухов перфектния таран, който бележи еднакво добре с двата крака и с глава. Гунди обаче отказва да емигрира.

В 13,00 ч. днес представителят на ръководството на Левски Константин Баждеков, играчи от ДЮШ, бившият съотборник на Гунди Иван Вуцов, шефът на спортен клуб Левски Стоян Хранов, членове на фенклуб "Гунди", зам.-кметът на София Христо Ангеличин, който е потомствен левскар, съпругата Величка Аспарухов и около 100 фенове поднесоха венец и цветя на паметника на Георги Аспарухов пред сектор "А" на едноименния стадион по случай 68 години от рождението на клубната легенда.

Нямаше ги играчите на "сините", които са в Благоевград заради днешния мач срещу Пирин. Собственикът на Левски Тодор Батков също не присъства, предаде Novsport.

Стоян Хранов каза, че от бившите съотборници на Гунди на "Герена" е само Иван Вуцов, защото другите били в провинцията. След като се поклониха пред паметника на Аспарухов, в параклиса до стадиона бе отслужен помен.