Мачът започна отлично за Анортозис, след като домакините поведоха още в 7-та минута след попадение на Кафу, който се възползва от групова грешка в отбраната на Аполон.

В 28-та минута агитката на Аполон хвърли поредната бомба, която гръмна точно до капитана на Анортозис Марангоз. Той падна на терена и мачът бе прекратен за около 3 минути. В края на полувремето гостите заиграха по-добре и в 39-та минута Нуньес стреля, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата на Козачик и излезе в аут.

Пет минути по-късно в 44-та минута Нуньес отново пропусна, като отблизо стреля в аут. В 48-та минута съдята прекъсна срещата заради агитката на Аполон, която започна да хвърля бутилки към терена и някои от резервните футболисти бяха ударени.

Арбитърът взе решение да прекъсне срещата за няколко минути. Анортозис можеше да удвои своята преднина в 55-та минута, когато удари на Окас и Кафу бяха отразени от вратаря на Аполон. Последваха силни минути за отбора на Анортозис, но с пропуски се отличиха Лабан, Кафу, Рамос и Окас.

В 67-та минута в игра за Анортозис се появи бившият футболист на Левски Ричард Еромоигбе, който замени звездата на домакините Янис Окас. Аполон изравни резултата в 76-та минута, когато след поредица от разбърквания пред вратата на Анортозис и няколко карамбола, топката беше засечена от влезлия през второто полувреме Бангура за 1:1.

След изравнителното попадение футболистите на Аполон взеха инициативата и притиснаха стъписалите се домакини. Във втората минута на допълнителното време на мача в игра за Анортозис се появи Станислав Ангелов.

Аполон стигна до победата с гол в третата минута от продължението, когато Мърдакович се възползва от грешка в отбраната на Анортозис и прати топката във вратата на Козачик.

По този начин Анортозис отпадна от турнира за купата на Кипър, а на финала ще играе отборът на Аполон, съобщи Гонг.