През първата част на Градския стадион в Каварна "армейците" бяха пълни господари на терена и се отчетоха с няколко опасни шута и един куп корнери. Домакините пък не създадоха нито една пред вратата на Иван Караджов.

Грегъри Нелсън на няколко пъти стреля неточно, а това направиха също Мишел Платини и Емил Гъргоров. Гол така и не падаше и по всичко изглеждаше, че двата отбора ще се оттеглят на почивка при нулево равенство.

В добавеното време обаче, Бандаловски успя да центрира отдясно от границата на наказателното поле към близката греда, от където Емил Гъргоров с майсторски удар от въздуха откри резултата.

Второто полувреме не се различаваше по нищо и игровото предимство на ЦСКА доведе до нови два гола. Тодор Янчев и Мишел Платини изпуснаха нови изгодни положения за гол, но най-доброто такова бе на път да се открие пред Калиакра.

В 65-а минута Десислав Русев бе изведен в отлична позиция, но атаката бе спряна заради несъществуваща засада. В 69-а минута страхотна триходова комбинация доведе до втория гол в мача. Борис Галчев подаде към Емил Гъргоров, той много хитро с пета остави топката за непокрития Грегъри Нелсън, който на празна врата без проблеми вкара за 2:0.

Шест минути по-късно изходът на срещата окончателно стана ясен след гол на Галчев, който направи резултата класически след много точен удар от около 25 метра.

В последните минути Калиакра опита да стигне до почетен гол, но това така и не стана и в крайна сметка резултатът остана 3:0 в полза на ЦСКА.

В класирането ЦСКА е на трето място с 51 точки, на 6 зад втория Левски. Калиакра се смъкна в зоната на изпадащите – на 14-о място с 20 точки, колкото има и Академик, информира Гонг.