След победите на Левски и Литекс в този кръг, разликата между двата тима се запази (7 точки), а в неделя отборите водени от Ясен Петров и Любослав Пенев ще се изправят един срещу друг.

Аутсайдерът Сливен пък остава заплашен от изпадане в долния ешелон, след като остава на последната позиция в подреждането с едва 17 точки. Ловчанлии показаха от първата минута защо се намират на първото място в класирането.

Само 8 минути бяха достатъчни на домакините, за да реализират. След центриране на Христо Янев от пряк свободен удар отляво по атаката, Александър Барт бе оставен непокрит в наказателното поле на Сливен и отклони топката с глава, правейки безпомощен вратаря Евгени Караманов, съобщи Гонг.

Още преди почивката Литекс си беше осигурил преднина от три гола. В 34-та минута Георги Миланов отбеляза, след многоходова атака на Литекс. Занев центрира отляво, Светльо Тодоров свали на Миланов, чийто първи шут не бе точен и рикошира, но при втория опит бе точен.

Само четири минути по-късно Момчил Цветанов на празна врата вкара третия гол в мача. След хубава атака през центъра, при която Янев намери Дока, ударът на бразилеца рикошира в крака на Стоян Георгиев и достигна до Цветанов, който необезпокояван успя да отбележи за 3:0.

Последният гол за Литекс дойде в 69-та минута. Деян Джерманович засече центриране отдясно, обърна добре топката и не остави шанс на вратаря Караманов за крайното 4:0.

До края на мача Сливен не успя да противодейства по никакъв начин на лидера в А група, а това се оказа една от лесните стъпки на Литекс към титлата.