Михайлов започна както обикновено сред титулярите на Мишел Продьом, но не успя да спре развихрилия се състав на Франк Де Бур. Пред претъпканите трибуни на "Амстердам Арена" домакините излязоха напред в резултата с попадение на Сим де Йонг, който бе точен в 23-та минута.

В началото на втората част опитният Дани Ландзаат си заби автогол и по този начин Аякс дръпна чувствително – 2:0. Секунди по-късно Люк Де Йонг асистира на Тео Янсен, който върна интригата вкарвайки за отбора на Ники Михайлов – Твенте.

Последва тотална доминация на гостите от Еншаде, но те не успяха да изравнят, а хиксът им беше достатъчен за втора поредна титла. В 73-та минута изигралият впечатляващ мач Сим Де Йонг заби изведен сам срещу Николай Михайлов и мачът на практика приключи, а феновете на Аякс започнаха да празнуват първа титла за клуба от 2004 година, когато треньор бе Роналд Куман.

В последните минути юношата на Левски се включи и в нападение за Твенте, но това не даде резултат в полза на Твенте. Въпреки загубената титла "червените кончета" изпратиха силен сезон, тъй като спечелиха Купата на Холандия и Суперкупата, а освен това играха добре в Шампионската лига и Лига Европа.

Михайлов пък изпрати най-солидния сезон в своята кариера, като си извоюва титулярното място за сметка на клубната легенда Сандер Бошкер, който пази само в срещи за купата, съобщи Гонг.

Нулевото равенство на ПСВ Айндховен с Грьонинген в последния кръг остави Твенте на втората позиция в крайното подреждане в Холандия със 71 точки в актива си. Българският бранител Станислав Манолев записа пълни 90 минути за своя тим, който не успя да се справи като гост със своя съперник.

ПСВ Айндховен игра в заключителните 10 минути на мача с 10 души на терена, заради втори жълт и съответно червен картон на Хътчинсън. По този начин Станислав Манолев и съотборниците му завършиха сезона на трето място с 68 точки.