По този начин "вълците" вече нямат никакъв шанс за Лигата и вероятно ще трябва да се задоволят с участите в Лига Европа, предаде ТопСпорт.

Този път, за разлика от повечето досегашни мачове на Удине, тоталният голаджия на тима Антонио Ди Натале не успя да се разпише. Дори без неговите попадения тимът изглеждаше достатъчно силен и доминираше през почти цялото времетраене на срещата.

В 28-ата минута Исла даде аванс на гостите. 14 минути преди края на срещата Асамоа се разписа, като по този начин сложи точка на спора и утвърди Удинезе на четвъртото място.

Рома пък тотално се отказа от заветната позиция в класирането. "Вълците" вече нямат и теоретичен шанс да достигнат ШЛ, но за сметка на това почти сигурно ще играят в Лига Европа. Лориа бе извел тимът на Рома напред в резултата в 14-ата минута. Катаня обаче постигна късен обрат.

Първо в 78-ата минута Бергесио изравни, а в даденото от рефера продължение Гомес донесе успеха на сицилианци. Така, кръг преди края на шампионата Удинезе води с 2 точки на Лацио и с 5 на Рома на четвъртата позиция и са най-близо до Лигата на богатите.