Учудващо през второто, беройци така и не натиснаха, в опит да се върнат в мача. В последните 20 минути мачът се доиграваше, което дори позволи на Костадин Стоянов и на Борис Галчев да си изкарат умишлени жълти картони. Те ще пропуснат следващия мач на "армейците”, като ще бъдат чисти за финала за купата на страната срещу Славия, съобщи Гонг.

ЦСКА водеше с 2:0 на стадиона в Стара Загора след едно полувреме след попадения на Мишел Платини в 37-а минута и на Спас Делев пет минути по-късно.

"Армейците" стигнаха лесно до успеха в първата част, без да показват видимо надмощие над своите домакини. Двубоят бе сравнително равностоен, преди да паднат двете попадения. Двата тима на моменти забавяха темпото, предвид топлото време в Стара Загора.

До гола на Платини реално нямаше някакви сериозни пропуски пред вратите на Теменлиев и Караджов. В 37-а минута Спас Делев преодоля вратаря на домакините, почти от аут линията върна леко назад към Мишл Платини и за бразилския нападател на ЦСКА не остана друго, освен да реализира в опразнената врата.

Няколко минути по-късно Трифонов стреля към противниковата врата, ударът му бе блокиран, след което той предпочете да замени евентуалният си втори опит с пас към стоящия сам на 2-3 метра Делев. За "седмицата" на ЦСКА бе играчка да удвои аванса на гостите 2:0.