През първото полувреме българинът получи жълт картон, а в 75-а минута се контузи и му бе оказана медицинска помощ. Стенли се върна на терена, но не можа да доиграе мача и затова бе сменен.

Гостите от Бирмингам нанесоха своя удар в първите 15 минути на мача, когато Дарън Бент вкара два гола и донесе успеха на отбора си. "Артилеристите" пък стигнаха само до почетен гол на Робин ван Перси в 90-а минута. След този успех Астън Вила със сигурност остава в Премиършип. Отборът е на 13-о място с 45 точки, на 6 пред зоната на изпадащите. Арсенал пък постави под въпрос директното си класиране за Шампионската лига.

"Топчиите" остават трети с 67 точки, но само на 2 пред Манчестър Сити, който има мач по-малко и може да ги изпревари.

Уест Хем се сбогува с Висшата лига след драматична загуба с 2:3 от Уигън, който пък от своя страна увеличи шансовете си за спасение. Всичко изглеждаше много добре за "чуковете", които поведоха с 2:0 до 26-а минута след два гола на Демба Ба. През второто полувреме обаче голове на Н'Зогбия и Самън изравниха резултата, а отново Н'Зогбия донесе успеха за своя отбор в последната минута, съобщи Гонг.

Уест Хем остана на последно място с 33 точки, а пред "чуковете" е именно Уигън, който събра 39 точки и запази шансове за спасение. Цели 5 отбора се събраха в рамките на 1 точка и в последния кръг ще се борят за оставане в Премиършип.

Бирмингам загуби с 0:2 като домакин на Фулъм и също остана с 39 точки, но над зоната на изпадащите. Головете за лондонския отбор реализира Бреде Хангеланд.