Генов обвини един от шефовете на варненския тим, че го е ударил два пъти в гърдите след мача между "моряците" и Локомотив София. Тасков обаче осъди нападението над колегата си, заявявайки:

"Заставаме зад Антон Генов. Много грозна постъпка на центъра на София. Не мога да го приема. Досега нещата ставаха в селата, сега в центъра на София. Дано да си остане инцидент, а не традиция. Надявам се, Черно море да са осъзнали какво са направили. Аз ще ги видя и в сряда".

Тасков е главен рефер на срещата от 28-и кръг между Черно море и Калиакра във Варна. За друг гаф Тасков пък получи награда от анкетата "Футболист на футболистите".

Реферът бе отличен за феърплей, след като си призна, че е ощетил Берое в мача с Левски от 23-ия кръг на "А" група. Става въпрос за ситуацията в 11-ата минута на двубоя, когато Левски водеше с 1:0. Тогава вратарят на гостите от София Пламен Илиев извърши нарушение срещу Тодор Христов извън наказателното поле, а секунди по-късно топката се озова в мрежата на Левски. Тасков обаче отсъди нарушение за Берое и показа жълт картон за вратаря на "сините", а ситуацията бе идеална за авантаж.

При получаването на наградата си, Тасков благодари на Берое, които не проявиха претенции след двубоя.

"Важното е, че хората са разбрали, че грешката е неумишлена. Няма никакъв проблем да си признаеш. Ние сме част от играта. Дано не греша повече", пожела си младият рефер.

"Не деля съдиите на млади и стари. Всички отсъждат това, което виждат. И отборите започнаха да го разбират. Работим по-спокойно. Нямаме такива нападки като преди", продължи той.

"Вижте, краят на първенството е. Знаете каква битка за четвъртото място е. Но аз мисля, че ние сме спокойни и ще си водим до края без проблем", завърши той.