"Имаме приятелска среща и след това квалификация с Черна гора, където ще обиграваме нов отбор с млади момчета. Имаме шансове за класиране на европейското първенство, но няма какво да се залъгваме, те са много малки. Все пак в националния отбор винаги се играе с максимална мотивация и концентрация", заяви Михайлов, след като дари кръв за благотворителна инициатива на Българския червен кръст.

Националният отбор играе контрола срещу сборен отбор на Корсика на 31 май, а на 4 юни е европейската квалификация срещу Черна гора в Подгорица. България обаче изостава на шест точки от лидерите в група "G".

Николай Михайлов не успя да спечели титлата на Холандия, след като неговият Твенте загуби с 1:3 от шампиона Аякс в последния кръг на първенството.

"Не съм я преживял тази загуба и трудно ще я преживея. Цяла година се борихме, трябваше ни една точка, но в последния мач не играхме на нужното ниво. Все пак сезонът беше добър, взехме купата и суперкупата на Холандия, играхме добре и в Лига Европа, и в Шампионската лига. Изминалият сезон беше добър за мен", добави Михайлов, цитиран от БТА.