В интернет най-евтините билети са по 1871 евро, съобщи "Ел мундо депортиво" след справка в сайта www.viagogo.com. Най-скъпите обаче достигат умопомрачителни висоти - 29 534 евро за 2 билета в най-скъпите зони на трибуните на "Уембли".

Във вторник в Барселона един от спонсорите на УЕФА предлагаше билети по 10 евро бройката в градския център. Тази промоция обаче огря малцина, като останалите желаещи да присъстват на мача трябва да се бръкнат минимум с трицифрена сума само за билета.

Официалните цени на билетите, които са в три категории, варират от 170 до 340 евро. Такива вече не се намират, оплакват се каталунците. Остава черният пазар, където цифрите са зашеметяващи.

Експерти прогнозират, че те ще скочат още в дните непосредствено преди мача идната събота. Домакините от Лондон планират свирепи мерки за сигурност пред "Уембли" и в града, с които да преборят черната борса.

В Англия препродажбата се наказва със затвор. Десетки полицаи под прикритие ще се вмъкват сред тълпите фенове в английската столица. Местните черноборсаджии обаче са отлично сработени и калени в препродажбата на билети за всякакви събития - не само в Англия, но и из цяла Европа, информира Novsport.